MariKe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kauza Merkur pre normálnych

Kauzou dnešného dňa je nepochybne trhovisko Merkúr. No. Trhoviskom by som ho nenazvala, keďže je to smradľavé a špinavé miesto a nakupujú tam len ľudia z okolia, pretože sú leniví zájsť na Domikánske námestie. A miesto toho, aby boli radi, že sa tam niečo staré opraví a niečo špinavé vyčistí, tak sa sťažujú. 
Ale poďme označiť osoby, ktoré v tomto príbehu hrajú.  1. Majiteľ obchodného domu Merkúr.  Je prirodzené, že keď niečo vlastním, chcem to zveľaďovať. Majiteľ chce zarábať a vie, že musí najprv investovať. Chce svoj obchodný dom rekonštruovať. Chce, okolie skrášliť. A bol by hlupák, keby chcel trhovisko, ktoré mu môže priniesť zákazníkov, zrušiť. To verejnosti podsúvajú aktivisti - populisti. (Majiteľ nie je moja rodina, ani milenec, iba menovec) 2. Petičiari.  Partia, pravdepodobne v profesnom i súkromnom živote, neúspešnych ľudí. Šikovným spôsobom namotali jednoduchých ľudí, aby podpisali petíciu. Každý predsa podpíše petíciu, keď je za skrášlenie okolia, nie? 3. Košickí novinári.  Nezazlievajme im, že sa téme trhoviska ale aj iným témam v meste venujú povrchne. Potrebujú z niečoho žiť a najjednoduchšie je napísať článok za 10 minút. Škoda.  4. Starosta Je medzi dvoma kameňmi. Aj sa mu páči predstava majiteľa obchodného domu, ale nemôže predsa ísť proti ovečkám svojho salaša. A tak mu vlastne nikto nerozumie.  5. My, normálni ľudia.  Pojem normálni ľudia patri všetkým, čo sme už boli za hranicami Slovenska, hlavne v krajinách, ktoré su pred nami. Pojem normálni ľudia patrí nám, čo chceme čisté trhovisko s atmosférou. Trhovisko, kde nebudú predávať veci z Metra, ani z Číny. Ale ovocie, zeleninu, produkty farmárského druhu, možno kávu od Meduška a občas sezónny tovar typu veľkonočné vajíčka.  Takže, ako to vyriešiť.  Pán podnikateľ, vydržte v radikálnych riešeniach, lebo sa ináč ako spoločnosť neposunieme. Petičiari, robte petície tam, kde to má zmysel a nie tu. Novinári, začnite sa správať tak, ako to na pravicové médium patrí. Uverejnite obrázky ako to môže vyzerať a ľuďom vysvetlite, že trhovisko bude pekné. Pán starosta, zoberte zodpovednosť do rúk, a majiteľovi pomôžte. Chce dobrú vec pre seba. A čo je dobré pre neho, bude dobré aj pre verejnosť. Bol by hlupák, ak by chcel opak. A my normálni ľudia si pozrime Pyšnú princeznu a hlupákov žeňme preč. 

Košice | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014